...step by step I walk on my self...
...I have a wonderful journey and at the sometime it is became hardest...

like

Friday, February 15, 2013

Cara Nak Letak Lagu dalam Blog


.♥.♥.♥. Assalamualaikum cinta .♥.♥.♥.
 

Hye...disebabkan ada sorang blogger niey tanya n0sa macam mana nak letak lagu kat blog, sekarang n0sa bagi tahu...♥

♥ Step 1 : ♥
Firstly, pergi dekat link ini dulu. >klik sini

♥ Step 2 : ♥
Tengok kat atas tu, ada picture macam kat bawah niey tak? ♥
 
 
Korang boley klik, mana-mana box yang ada kat atas tu...then, akan keluar judul lagu mengikut pilihan korang...♥

atau  
 
Korang boley klik, kat link-link lagu macam kat picture bawah niey...lepas tu, akan keluar judul-judul lagu...♥
 

atau 
 
Korang boley scroll ke bawah, lihat sebelah kanan, ada picture macam kat bawah tak? Untuk lihat latest update senarai judul lagu yang telah tersedia...♥
 

♥ Step 3 : ♥
Then, pilih lagu yang korang suka! ♥
 
♥ Step 4 : ♥
Klik judul lagu yang korang suka tu...dia akan keluar macam kat bawah niey...♥


♥ Step 5 : ♥
Seterusnya, DASHBOARD > LAYOUT > ADD A GADJET > HTML/JAVASCRIPT ♥

Step 6 :
Copy code lagu tu...code yang n0sa maksud seperti ini...♥


♥ Step 7 : ♥
Paste code yang korang copy tadi tu kat Html/JavaScript...♥

♥ Step 8 : ♥
Lastly, save and preview tengok menjadi kew tak...♥

Good LUCK!!!
Hopefully dapat membantu kepada sesiapa yang nak letak lagu dalam blog...
Selamat memeriahkan suasana dengan lagu-lagu yang korang suka...

Tutorial ini ada button play and stop kerana ia akan membantu pembaca...pembaca boleh menekan button stop jika tidak ingin mendengar lagu blog korang, begitu juga sebaliknya...

* Kekadang bagi sesetengah readers, suka membaca entry sambil mendengar lagu tapi jangan lupa ada jugak sesetengah readers, tak suka mendengar lagu sambil membaca...


25 comments:

Cik Donut said...

terima kaseh ya...atas tutorialnya

Celedaknyer Budak nie said...

kak..mcm mna blog kakak nie ada gambar2 kartun and..'islam itu indah'..ajar bha..hehe


by the way..nice blog..and and the sing too_ OhmyEnglish..^_^

Nor Anizah said...

....sdapnye lagu nie...
lagu ape nie??

:: ns :: said...

@Cik Donut sama2

:: ns :: said...

@Celedaknyer Budak nie ok...6t yea...

:: ns :: said...

@Nor Anizah tjuk dia secrect song for you

Nurul amyra said...

akk saye tak paham yg step ke 7 tu lah :/

:: ns :: said...

@Nurul amyra nape dgn step yg ke 7 tu? kn da copy dkt step yg ke 6 tu so paste jew yg copy tu kat step yg ke 5 tu...

Miss Apple said...

alarrrrhhh nape tabolehh ehh ??hmmm peningggg.

Izatiyana Ismail said...

Thankyou yea. it's very simple rupanya :D

:: ns :: said...

@Miss Apple kat mane yang tak boleh?

:: ns :: said...

@Izatiyana Ismail almost welcome

an azreen said...

BLOG YG MENARIK

Kyungsoo Wifeyy said...

Thanks :)) I enjoy it :))

Kyungsoo Wifeyy said...

Thanks :)) I enjoy it :))

pistachio are-esha said...

x dak

firizza fitriah said...

salam, nak tanya apa tajuk lagu blog ni? best sangat

cik farah said...

kak sy tk de dashboard and add a gajet tu..

Nurain Nisha said...

@Celedaknyer Budak nie

Ika Zulfa said...

macam tu rpanyaa.. thank youu.. :)

:: ns :: said...

@Ika Zulfa sama2

:: ns :: said...

@an azreentq

:: ns :: said...

@pistachio are-eshaaper yg x dak?

:: ns :: said...

@firizza fitriahtajuk lgu blog nie secret song for you

:: ns :: said...

@cik farahok...kalau xde da dashbord mesti ade layout kn...so klik layout tu then tgk kt situ mesti ade add a gadjet...

.♥. L0ve ReferRer .♥.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...