...step by step I walk on my self...
...I have a wonderful journey and at the sometime it is became hardest...

like

Wednesday, October 31, 2012

SEGMEN : AYUINSYIRAH MENCARI RAKAN BLOGGER

tak tau nak buat apa...waktu rehat macam niey lah yang paling boring...
curi-curi bukak internet kat office...tak lain tak bukan...bukak blog lah.....hehehe...
so, tengah hari niey nosa nak gtau yang nosa join satu segmen niey...
SEGMEN : AYUINSYIRAH MENCARI RAKAN BLOGGER....
macam lah korang tak tau...dah terang-terang terpampang tajuk nyer kat atas tu kan...
apa lah nosa niey...apa pon redha jew lah...hehehe...
segmen yang nosa join niey berakhir pada hari jumaat, 09 November 2012, jam 11.00 malam...
klik banner kat atas k...
syarat-syarat kalau nak join segmen niey...
1. follow blog ayu klik sini.
2. buat tajuk SEGMEN : AYUINSYIRAH MENCARI RAKAN BLOGGER.
3. tempekkan banner comel kat atas tu dan link kan di entry niey. klik sini.
4. kalau nak tag rakan-rakan blogger lain dialu-alukan...kalau tak tag pon takpe...
5. tinggalkan link anda disini. klik sini.
nak tag saper erk...follower nosa tak lah ramai...jadi nosa tag semua lah...


Saturday, October 27, 2012

...buat cik nurul...

 
 
...teringat yang tempoh hari, cik nurul ada tanya nosa...
lagu apa yang nosa letak kat blog nosa...?
nosa pon jawab nosa tak ingat da tajuk dia...
search punya search dapat jugak tajuk lagu tu...sekali dengan lirik lagi... :)
...buat cik nurul... tajuk lagu tu -secret song for you by ss4you...

 
Lyrics
......................................................................
You were there to light my day
you were there to guide me through
from my days down and on
i'll never stop thinking of you

how can i forget all that
when you're the one who make me smile
you'll always be a part of me
how i wish you were still mine

never will forget the day
how we've met and came this far
we all know we got this feeling
but somehow it has to end up here

i know it's me who said goodbye
and that's the hardest thing to do
cause you mean so much to me
and guide the truth from me to you

for all the things i've done and said
for all the hurt that i've caused you
i hope you will forgive me baby
cause that wasn't what i meant to do

Friday, October 26, 2012

Segmen : Bloglist Akhir Tahun by Liyana Syafiqah

 
 
satu lagi segmen yang nosa join iaitu :
 
 


jom join segmen niey..

Syarat- syarat yang korang perlu ikuti ialah :

1. Buat satu entry bertajuk "Segmen:Bloglist Akhir Tahun by Liyana Syafiqah".
2.  Korang letak banner kat atas tu di entry korang.
3. Kemudian follow blog Liyana Syafiqah..
4. Dan link kan entry korang di komen entry segmen tu. Sini.

Segmen ini bermula 20/10/2012 hingga 23/11/2012

klik banner kat atas tu kalau korang berminat nak join... 



...salam aidiladha...

 
 
Keindahan berkorban dirasai apabila si kaya memberi dengan hati ikhlas dan 
si miskin menerima dengan gembira...
Kedua-dua pihak dengan satu matlamat mencari redha Sang Pencipta...
Semoga dengan pengorbanan yang dilakukan diterimaNya dan diredhaiNya...
Mendapat balasan yang terbaik disisiNya...

Salam Aidiladha buat semua muslimin dan muslimat...
maaf zahir dan batin...

Wednesday, October 24, 2012

...pertemuan terakhir...

 
 
lame nosa x update blog...nosa busy ckit skang nie...
tambahan pula, dua hari lepas nenek saudara nosa meninggal...
dia meninggal waktu petang...dia meninggal di rumahnya di kuala krai...
nosa tau pon, waktu nosa balik uma selepas keje...
mak nosa cakap nenek saudara nosa yang tinggal dekat kuala krai daa meninggal...
sedih...memang sedih...nosa tak sempat nak menatap wajah arwah buat kali terakhir...
sebab mak nosa cakap jenazah akan dibawa balik ke sini dan akan
dikebumikan di sini pada keesokkan harinya
selepas dimandikan, dikafankan dan disembahyang disana...
kali terakhir nosa bertemu dengannya pada hari raya aidilfitri tahun nie...
nosa doakan semoga rohnya dicucuri rahmat dan tenang di sana...
al-fatihah buatnya...
 
 
 

Wednesday, October 17, 2012

Segmen: Jom Tingkatkan Follower Sampai Puas

 
 
 satu lagi segmen yang n0sa join...iaitu segmen kat bawah niey...
 
klik banner kat bawah niey kalau nak join...
 
 
 


klik jangan tak klik

...10 follower...



 

Segmen Blogwalking By Ieyza Afieyna

 
 
 jom pakat ramai-ramai ke blog yang berlatar belakang warna pink niey...
Blog Reality & Fantasy...
mesti korang tertanya-tanya kan kenapa...?
kat blog niey ada buat Segmen Blogwalking By Ieyza Afieyna...
so korang daa tau kan apa sebabnya...
meriahkan suasana...hehehe...
 
klik banner kat bawah niey kalau nak join...
 
 
 


...join jangan tak join :) ...

tarikh tutup segmen niey pada 30 0ct0ber 2012 tau...
so join lah segmen niey sebelum tarikh tu menghampiri...




Giveaway Buat Follower HASRULHASSAN.COM

 
 
malam niey nosa join satu giveaway niey...
nak tau giveaway apa...?
tengok jew lah kat bawah...
hehehe...
 
 
 



klik, klik, klik

jom lah join bersama n0sa...
tarikh tutup tinggal 4 hari lagi tau...

ganjaran 
daripada giveaway niey korang akan dapat
Kapersky Internet Security 2013 selama setahun...

so...join lah giveaway niey sebelum 20 0ktober 2012...

kalau nak join dan tau syarat-syaratnya 
klik banner kat atas tuu erk...


 
 

 

...kebohongan...

 
 
 
 
 
 

...berharga...

 
 
 
 
 
 

Monday, October 15, 2012

...contest blog siapa yang kawaii tu?

 
ternampak ada satu contest niey 'contest blog siapa yang kawaii tu?' daripada kawaiidysa & ccidollylicious...
 
nampak menarik jew...so n0sa pon join lah...
sajew jew nak meriahkan suasana...meriah kew???hehehe...
 
korang pun, jom lah join contest niey...

apa yang menarik mengenai contest niey ialah :
 
contest niey tak akan terbatal dengan sendirinya dan...
hadiahnya akan di update dari masa ke semasa...
 
 
 
 
klik banner kat atas tuu kalau nak join...
 
kalau nak tau syarat-syarat yang korang kena patuhi untuk join contest niey...klik sini 
 
pemenang akan dipilih mengikut kriteria seperti dibawah :
 
hadiah tempat pertama, kedua, ketiga  dan keempat berdasarkan:
  kreativiti dan  mempunyai identiti sendiri.
  dan akan diadili dengan seadilnya oleh juri professional
 
kat bawah list hadiah yang korang akan dapat kalau menang...
 bookmark by ccidollylicious
2 set  barangan kosmetik jenama silky girl
1x tony lip tiny tint
1x frame (8"x10") with doodle pix
 2x mini notebook
4x sticker by kawaiidysha
 4x bookmark by kawaiidysha
 4xbrooch reben
 1x charcoal mask
2x face mask by sasa
1x tudung bawal duo tone (color random)
1x pashmina ( color random )
1x tudung bawal bercorak (random)
  erm...nak tag siapa yea...???
nosa tag : cik nurul, abooq omey, iena kechik & wan atie lah...
 
 

...ayat-ayat cinta...

 
7 ayat-ayat cinta yang akan kekal selamanya...



Sabda Rasulullah s.a.w :
Barang siapa yang hafal dan mengamalkan tujuh kalimah ini akan dimuliakan oleh Allah dan malaikat dan akan diampuni dosa-dosanya walau sebanyak buih dilautan...
1. Bismillahhirrahmannirahim:
pada tiap-tiap hendak melakukan sesuatu. 

2. Alhamdulillah:
pada tiap-tiap habis melakukan sesuatu. 

3. Astagfirullah:
jika tersilap mengatakan sesuatu yang buruk. 

4. Insyaallah:
jika ingin melakukan sesuatu pada masa akan datang. 

5. Lahaulawalaquatai llahbillah:
bila tidak dapat melakukan sesuatu yang agak berat atau melihat sesuatu yang buruk. 

6. Innalillah:
jika menghadapi musibah atau melihat kematian. 

7. Lailahaillallah:
bacalah sepanjang siang dan malam sebanyak-banyaknya. Amalkanlah selalu moga-moga kita tergolong dikalangan orang-orang yang terpilih olah Allah...



Saturday, October 13, 2012

...NIESAAZIZAN NAK BAGI GIVEAWAY VCO SOFTGEL!!!...

 
 
berjalan dari satu blog kew satu blog...then jumpa satu giveaway iaitu

NIESAAZIZAN NAK BAGI GIVEAWAY VCO SOFTGEL!!!

so nosa pon join lah...


kalau nak join klik banner kat atas tu erk...

nak join giveaway niey ade terma dan syarat-syarat nyer yang korang kena ikut...
untuk melayakkan korang dipilih sebagai pemenang..
kalau nak tau syarat nyer klik lah banner kat atas tu erk!!!



then, niey ganjaran nyer yang korang akan dapat kalau menang...




...surat cinta untuk cal0n suamiku...

 
 
 


 




video
 ...surat cinta untuk cal0n suamiku...

Wednesday, October 10, 2012

...alone...


 
 
...ALONE...
for this time, that's enough for me...i don't expect any relationship, except a kind of friendship...it's difficult for me to get hurt again...i don't think i can handle it...i don't i can strong like before...


...fobia...

 
 
entah kenapa masih ada lagi ketakutan di hati melihatnya...
masih lagi terbayang-bayang peristiwa semalam...
masih teringat lagi suara merdunya...
masih dalam keadaan terkejut...
 
peristiwa itu berlaku minggu lepas...dimana waktu itu, aku baru pulang dari tempat praktikal bersama seorang temanku tetapi menaiki kenderaan berbeza...aku di depan manakala dia di belakang...dari jauh, nampak lampu masih lagi merah...bila sudah hampir, lampu bertukar hijau...dan sewaktu itu adalah seorang hamba allah tu melintas...(selepas itu bukan sorang jew...tapi dua tiga orang...datang daripada pelbagai arah..)dan aku yang terkejut nie, terus brek secara emergency..berdecit bunyi tayar...dan tiba-tiba rasa semacam motor yang aku naiki terdorong ke depan...dengan terkial-kial aku cuba bertongkat, berpaling ke belakang...hah...???alangkah terkejutnya, aku dilanggar dari belakang...demi menggelakkan daripada dilanggar maka aku pula yang dilanggar...ermm...rupanya aku dilanggar oleh temanku sendiri dan dia sendiri terdorong ke depan sampai memasukki petak kuning untuk mengelak selepas melanggar aku dari belakang...seketika kemudian baru lah lampu dari arah aku kuning dan merah...orang ramai yang berada di tempat kejadian terkejut melihat kemalangan yang aku kira agak kecil itu...selepas itu, temanku itu berundur setapak ke belakang dan seterusnya ke simpang kiri...tiada jalan lurus...dan berhenti dibahu jalan...gear motornya rosak...dan waktu itu, aku merasa lain macam jew bunyi ekzos motor aku tu...aku turun dan ke belakang...hah!!! ekzos motor pecah...patut lah bunyi semacam...seterusnya kita orang menyusuri jalan mencari kedai baiki motor untuk membaiki gear motor kawan aku tu...dengan perasaan masih lagi terkejut...kita orang agak kelam kabut lah ckit...sampai di satu kedai baiki motor tu, dia cakap dia tak boleh nak baiki...nasib baik kedai satu lagi yang kita orang pergi tu boleh baiki kerosakan tu...akhirnya kita orang balik juga...lewat petang...

* dan sampai sekarang masih terasa takut bila tengok lampu daa hijau...fobia dengan lampu hijau...pelikkan...?

Monday, October 08, 2012

Saturday, October 06, 2012

...petang tadi...

 
 
...petang tadi...dalam pukul 5 lebih posmen lewat ke rumahku...satu bungkusan aku terima...
daripada pos laju...maksud nyer...?yeah...novel aku da sampai...pesanan 3 buah novel semalam, 
selamat sampai hari ini...
 
 
...thanks to kaki novel...
 
 
 
...i l0ve it!!!

Friday, October 05, 2012

...menara...

-permandangan-

-yang disangka menara-

 -tangki air-
 
pada awalnya aku tertanya-tanya gak...menara apa tu?ermm...tau2 jew tu tangki air...wat malu dek orang jew...hehehe...

.♥. L0ve ReferRer .♥.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...