...step by step I walk on my self...
...I have a wonderful journey and at the sometime it is became hardest...

like

Friday, November 02, 2012

Please Remove Word Verification For Comment !!

 
 
Geramnya...mesti korang tertanya-tanya apasal dengan n0sa pulak niey...korang laa..korang mesti cakap, apasal kita orang pulak..?sebab korang tak remove word verification for comment korang tu kat entry...

Apa itu word verification for comment...?Yang gambar kat bawah niey...
 
 
Word Verification (yang n0sa anak panahkan tu)

Bagi yang tak remove lagi benda niey...tolong laa remove...sebab dengan ada nya benda niey akan menyusahkan, memayahkan dan seerti dengannya laa untuk blogger2 nak tinggalkan komen dia orang kat entry korang jugak...niey laa yang membuatkan kadang2 ahli blogger malas nak komen kat entry korang...sebab ada benda alah niey lah...nak marah pon ada...tapi n0sa marah sikit jew laa..hehehe...
 
Bagi yang tak tau nak remove macam mana or belum remove lagi...ikut step kat bawah niey k...

Step 1 :
Dashboard > Setting > Posts and comments

Step 2 :
Scoll ke bawah sampai jumpa 'show word verification'...macam kat bawah niey...
 

 Step 3 :
Pastikan tick NO...macam kat bawah niey...
 

Step 4 :
Lastly, save laa...

*...jangan hilang kan mood pembaca untuk komen entry korang hanya disebabkan benda niey k...



7 comments:

Nurul shuhaimi said...

hahaha.... da buat.. tengs ya.. :)

Nurul shuhaimi said...

da try buat..x taw jadi ke tidak..hehe

:: nosa ason :: said...

@Nurul shuhaimi same2..daa tengok da...menjadi..

Nor Salmi said...

Eloklah dibuang. Memang wv tu menyulitkan terutama yg dh rabun macam ibu ni.. hehe..

Balas kunjungan..

:: nosa ason :: said...

@Nor Salmi time kasih atas kunjungan balas ibu...betul cakap ibu tu..

cheeze maz said...

Salam ziarah. Terima kasih kerana berkongsi, kadang2 blogger x perasan yg ini akan menurunkan mood blogger2 lain.

Jemput joint juga ya Giveaway akak, boleh lihat di http://cheezemaz.blogspot.com/2012/11/giveway-sempena-iphone-5-gadget-impian.html

jangan lupa tekan button share di bawah tajuk entry akak ni (http://cheezemaz.blogspot.com/2012/11/iphone-5-gadget-impian_7.html) untuk share di facebook @ tweeter.

insya Allah, berjaya dapatkan pack serbuk tu nanti

Karukord Jagau's said...

done follow sini.....jika sudi follow la kita kembali :)

.♥. L0ve ReferRer .♥.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...